Shimano showroom i GLS
Shimano showroom i GLS

Shimano showroom i GLS

Om du äger en cykel så är chansen mycket stor att den är full av komponenter från japanska Shimano som är världsledande inom detta område. Företaget har sedan 2004 en helägd egen distribution för de nordiska marknaderna, med undantag för Danmark - vilket man nu har bestämt sig för att ändra på.

I anslutning till det nyligen öppnade danska huvudkontoret i Köpenhamn har vi tillsammans med Shimano Nordic skapat ett drygt 200 kvm stort showroom som är helt inrett med GLS. För att uppnå en tydlig indelning har spårpanelerna färgade ramar med tryckta logotyper för respektive varumärke samt tillhörande väggmonterade skyltar som kommunicerar rätt känsla. På golvytorna finns stilrena podier i olika storlekar och dessutom en "VIP-avdelning" som innesluts av fristående spårpanelsmoduler.

Tack vare den låga vikten och planförpackade produkterna kunde hela inredningen levereras med endast två skåpbilar och byggas upp av två personer på två dagar! Hela projektet från idé via 3D-ritningar och produktion till färdig installation tog för övrigt mindre än 1 månad, vilket möjliggjordes av vår digitala tillverkningsprojekt och ett väl fungerande samarbete med kunden. Vi ser fram emot ytterligare samarbeten då Shimano Nordic satsar stort på att synas på olika event runt om i Norden (där vi redan har levererat bland annat mobila mässväggar med samma design som väggmodulerna i det danska huvudkontoret).